Verzorging – Star Roses®

Star Roses®

Verzorgingstips

Op deze pagina kunt u informatie vinden over de verzorging van potrozen. Een optimale verzorging zorgt voor een langere levensduur. Heeft u specifieke vragen over de verzorging? Neem dan gerust contact met ons op! Heeft u zelf tips? Mails ons dan, zodat wij deze op onze site kunnen plaatsen.

indoor

Toepassing binnen

outdoor

Toepassing buiten

1. Plaatsing

Potrozen vragen om een lichte standplaats in huis of een zonnige plaats in de tuin. Potrozen kunnen volle zon verdragen.
Plaatsing buiten: In de volle zon in de border, terraspotten, balkonbakken, etc. Vermijd te hoge temperaturen.
Plaatsing binnen: Potrozen afzonderlijk van fruit plaatsen. Sommige vruchten produceren ethyleen, wat een nadelig effect heeft op de houdbaarheid van bloemen. Zorg voor voldoende ventilatie om een te te hoge/lage luchtvochtigheid te voorkomen.

2. Water geven

Watergift advies: Laat de pot nooit uitdrogen. In de zomer dagelijks water geven, in de winter eens in de twee dagen. Planten aangieten in de pot of bij de wortel, nooit van bovenaf.

Potrozen behoren tot de categorie “vaste planten”, ze kunnen moeiteloos de winter overblijven. Niet in de wind plaatsen en na het planten aangieten. In de zomer eenmaal per week plantenvoeding toedienen, in de winter niet.

3. Snoeien

Verwijder dode bloemen en bladeren. Indien de roos uitgebloeid is ± vijf cm boven de potrand afknippen en op een lichte plaats in de tuin planten. Onder goede conditie’s zullen er 4 a 5 weken na het afknippen weer nieuwe bloemen in de plant komen.

Scroll naar boven