Over ons – Star Roses®

Star Roses®

Star Roses

Satter Roses - Wereldspeler vanuit het hart van Nederland!

Satter Roses is een van de meest vooruitstrevende potrozenkwekerijen ter wereld. Op twee moderne productiebedrijven worden onder 80.000m2 glas de fraaiste variëteiten Star Roses® potrozen gekweekt. Al deze rassen zijn uitvoerig getest op houdbaarheid, kleur, formaat van de bloemen, resistentie tegen ziekten, etc. Er worden hoge eisen gesteld aan nieuwe rassen alvorens deze in het productiebestand opgenomen worden.

Op de kwekerij worden jaarlijks ruim 16 miljoen potrozen in 10,5 cm en 12 cm potten geproduceerd. Het proces van stek tot eindproduct duurt afhankelijk van de variëteit ongeveer 13 weken. Op de kwekerij wordt gebruik gemaakt van de modernste productietechnieken.

Met een team van ongeveer 60 medewerkers leveren wij dag in dag uit een absoluut topproduct. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan hierbij voorop. Star Roses® beschikt over een eigen wagenpark dat het transport kan verzorgen van en naar onze klanten en veilingen in binnen en buitenland. Wij denken met de klant mee en proberen de lijnen kort en overzichtelijk te houden.

80000 m2 bedrijfsoppervlakte

16.000.000 potrozen per jaar

Onder 80.000 m2 glas groeien jaarlijks maar liefst 16 miljoen potrozen. De producten vinden wereldwijd hun afzet via een eigen distributiecentrum en transportdienst.

16 miljoen potrozen

Beproefde teelttechnieken

Onze rozen worden gekweekt onder optimale klimatologische omstandigheden. Temperatuur, lichthoeveelheid en voeding worden continue door de modernste computers gemonitord.

Menglijn

Vraaggestuurd produceren

Via een menglijn worden tot 6.500 planten per uur verwerkt, met maximaal 12 variëteiten. Een zeer geavanceerde methode om de markt flexibel te kunnen bedienen.

Star Roses® productlijn - Het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling

Onder de naam ‘Satter Roses Breeding BV’ is kort na de eeuwwisseling gestart met het in eigen beheer ontwikkelen en veredelen van nieuwe en sterkere rassen potrozen. In 2005 is hiervoor een speciaal ingerichte afdeling gebouwd. Na een proces van jarenlang zorgvuldig kruisen, selecteren en testen is de inmiddels wereldwijd bekende ‘Star Roses®’ productlijn ontstaan. En het resultaat mag er zijn. De rassen kenmerken zich door de fraaie kleuren, compacte planten en uitstekende houdbaarheid.

Veredelingsruimte

Speciaal ingerichte afdeling

In 2005 is een speciaal ingerichte afdeling gebouwd voor onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe rassen.

breeding

Zorgvuldig en arbeidsintensief

Het kruisen, selecteren, testen en vermeerderen is een zorgvuldig en arbeidsintensief proces.

breeding

Bottels

Aan het einde van het kruisingseizoen worden de bottels geoogst. De zaden worden uit de bottels verwijderd en gezaaid.

Ook in de toekomst blijven wij werken aan de verbreding en verbetering van ons potrozenassortiment. Alleen variëteiten die een aanvulling vormen op, of een verbetering zijn van de nu bestaande rassen zullen uiteindelijk aan het Star Roses® assortiment worden toegevoegd. Heeft u vragen over de teelt van deze rassen of wilt u informatie over licentie en kwekersrechten, neem dan contact met ons op.

Scroll naar boven